Лідери ХХІ століття. Погляд у майбутнє

У четвер, 26 жовтня, відбулося пленарне засідання VII Міжнародної науково-практичної конференції “Лідери ХХІ століття. Погляд у майбутнє”, яка проходила на базі НТУ “Харківський політехнічний інститут”.
Вперше в історії коледжу, студент денного відділення взяв участь у роботі заходу, підготувавши тези доповіді “Особливості формування харизматичних якостей сучасних лідерів серед молоді”. Звати цього молодого майбутнього спеціаліста Пицан Максим, навчається на 2-му курсі відділення виробництва авіаційних літальних апаратів спеціальності “Авіаційна та ракетно-космічна техніка”. Співавтор тез доповіді і науковий керівник – завідувач відділення Толстой Сергій.
Максим займає активну життєву позицію, захоплено опановує нові знання, веде активний спосіб життя, цікавиться історією і – що дуже важливо – читає. Словом, робить все, щоб отримати в недалекому майбутньому статус Авіатора. Це його перша публікація, і точно не остання!
Пленарне засідання конференції, яке проходило в онлайн-режимі, відрізняла динамічність, неймовірно цікаві вступні слова членів журі – науковців, педагогів, практиків, Мислячих людей. Захід зібрав 85 учасників із семи країн світу.
Як зазначали доповідачі, сучасних лідерів можна виховати, головне – не помилитися у виборі. Педагог – вихователь майбутнього лідера – повинен показувати культуру, власні лідерські позиції, свою інтелігентність. Це все залишає слід в душі студента, впливає на ефективність спеціаліста. Почуття гумору, розуміння життєвих цілей (навіть якщо студент не розділяє його думок), формує сучасного інтелігента, якому абсолютно необхідна інтелектуальна діяльність, адже інтелігентність невід’ємна від моральності.
Участь у конференціях, направлених на посилення позицій сучасної молоді, вкрай корисна і потрібна. А періодичне випробування себе на написання актуальних текстів, роботу в спільнотах різного рівня загартовує і формує дійсно лідерські якості. Слова Аристотеля: “Посієш звичку, пожнеш долю” і зараз актуальні.
Київський авіаційний фаховий коледж дякує організаторам та сподівається на подальшу плідну співпрацю задля розвитку і посилення могутності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *