День пам’яті жертв Бабиного Яру

В суботу, 30 вересня, у 82-у річницю трагедії Бабиного яру, студенти ряду груп –  представники всіх спеціальностей коледжу відвідали екскурсію по історичних місцях – свідках страшної історії людства періоду Другої світової війни.

Бабин Яр – всесвітньо відомий, очевидно найбільш моторошний, але не єдиний в Україні символ Голокосту. Розстріли в Бабиному Яру відбувалися майже щоденно понад два роки – від вторгнення нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і до завершення гітлерівської окупації міста у листопаді 1943 року – та стали відомі як символ «Голокосту від куль». За цей час було знищене практично все єврейське населення.

На екскурсії були присутні також викладачі, заступник директора з виховної роботи Шелар І.А., а саму екскурсію проводив працівник коледжу, завідувач відділення Толстой С.А.

Розпочали пам’ятну ходу біля стели “Дорога смерті”, звідки вже не було виходу з Бабиного яру. Далі – Дорога скорботи, відвідування Дзеркального поля, Менори, Тори, пам’ятника Куренівській трагедії 1961 р. – логічного результату замовчування наслідків трагедії. Згадали про кричущі числа кількості жертв, Сирецький концтабір, неможливість нетерпіння однією нацією іншою, про долю київських, українських євреїв. У фіналі зустрічі відвідали пам’ятник Олені Телізі, а також громадянам і військовополеним, розстріляним у Бабиному яру – першому офіційному монументу трагедії. Студенти почули фрагменти книги киянина, свідка тих подій Анатолія Кузнєцова, що написав книгу з такою ж назвою – “Бабин яр” – фактично головного літературного твору, що з неймовірною історичною і географічною, а головне – соціопсихологічною точністю висвітлює ті події. “Все, що написано в цій книзі – правда”.

Нині Бабин Яр у Києві – це відома у всьому світі меморіальна локація, місце спокою, але не заспокоєння.

Київський авіаційний фаховий коледж приєднується до скорботних слів всього світу щодо пам’яті жертв нацистської навали.

Студенти, які брали участь в екскурсії:

102 група: Кобилинський Назар; 104 група: Аблотія Єва, Назаренко Атрем; 151 група: Гром Ірина, Черновол Дмитрій ; 152 група: Тихонов Олександр;
202 група: Діхтярук Валерій, Коханенко Михайло, Кривоус Нікіта, Павлюченко Іван; 203 група: Олефіренко Анна;
251 група: Федоренко Валерія; 252 група: Бабіченко Роман;
452 група: Дроздова Таїсія.

Заступник директора з ВР Інна ШЕЛАР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *