У тиші храму, де живуть слова!

Лише зібрання книг, бібліотека, є єдиною надією і незнищенною пам’яттю людства

Шопенгауер.

Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати!

Всеукраїнський день бібліотек – це нагода відзначити роль книгозбірні у житті кожного українця і зокрема зростаючих поколінь. Це також можливість привернути увагу суспільства до ролі і високої місії бібліотекаря – просвіщати, навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях і допомогти усвідомити значення бібліотеки суспільства знань, допомогти зрозуміти, що бібліотеки єднають світ, а бібліотекарі є хранителями, збирачами духовних скарбів, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості.

Цьогоріч Всеукраїнський день бібліотек у Київському авіаційному фаховому коледжі відзначали – 28 вересня. До заходу були залучені студенти всіх навчальних груп.

Так сталось, що на перехресті доль поєдналися дві давні професії – бібліотекар і вчитель. Обидві покликані дібрати ключик до кожного серця і бути поводирем у храмі людського духу. Людина через книгу пізнає світ, реалізовує свої творчі потреби, естетичні та літературні уподобання. Адже літератури живить розум, уяву людини, відкриває їй нові світи та є могутнім засобом особистого духовного розвитку.

Ми, бібліотекарі, намагаємося підтримувати дружелюбну атмосферу для студентів, оновлювати дизайн, інтер’єр бібліотеки, комп’ютеризовувати інформаційне забезпечення користувачів, співпрацювати з читачами, проявляючи щиру увагу до їх запитів та уподобань.

Наше зусилля спрямоване на те, щоб читачі відвідували бібліотеку не тільки як місце обміну книжок, а як храм знань і мудрих думок, а читання стало б творчим процесом.

 Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних, у ваших руках, дорогі бібліотекарі. Тому зовсім не випадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування Президент України своїм указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек.

Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості) відзначається це свято. А дарують людям вічну мудрість книг бібліотекарі.

Ознайомлення з новітніми інформаційними послугами в роботі бібліотеки.

Перегляд відеопрезентації

«Найкращі бібліотеки                       світу»

Стоїть бібліотека на землі, вища і святіша від усіх богинь. І це не просто храм науки і душі – це наша історія. У неї велика бібліотечна сім’я – наші наставники. Скільки людських сердець пересіялось через їх руки і душу, скільки широких шляхів відкрили ці люди для найменших, скільки збережено і впорядковано ними книг – скарбів мудрості.

З книгою ми пов’язали своє життя, з нею ми працюємо і відпочиваємо, їй ми безмежно вдячні.

Хтось із мудрих сказав:
„Бібліотекар – це не професія, а стан душі, а ще – знахар”. Це насправді так, бо якщо в аптеці чи лікарні вам полікують тіло, то в цьому храмі – душу.

У тиші храму, де живуть слова,
І мови, й пісні рідної до болю,
Ти опромінена і трепетно жива, Чаклуєш всіх великою любов’ю.
Хвилюєш душу, лиш як зазвучить
Рядок, що сяє в променях світання,
Або коли осінньо – ніжна мить
Враз спалахне кольорами востаннє.
А серце – тук!.. Щемливе серце: тук!
.. І ще раз: тук!.. І не дає спокою…
У тиші Храму Книг той перегук –
Це світ краси, народжений тобою.
І я черпаю із його криниць,
Немов з молитви на саму Покрову,
Тепло і ласку маминих зіниць
І вільну правду в українськім слові.
То як мені, вже зрілому в літах,
Перед тобою не склонять коліно!..
О, Мудросте, захована в книжках,
Ти невмируща, й у віках нетлінна.

Кожна книга – мудрий друг, який веде нас у дивовижний світ, знайомить нас із прекрасними людьми. Читаючи книгу, стаєш розумнішим, сильнішим і добрішим.

Студенти, які брали участь у заході до Дня бібліотеки:

101 Група: Богдан Захар, Сугак Богдан; 102 група: Бу Шдід Оскар, Кобилинський Назар; 103 група: Двигун Назарій, Майданюк Андрій, Русаловський Антоній, Слобожан Назар;104 група: Аблотія Єва, Шарандак Владислав; 121 група: Сидорчук Ніка, Ужва Микола; 151 група: Гром Ірина, Козаченко Діана; 152 група: Заруба Богдан, Ломджарія Антон;

201 група: Андрієвський Ілля, Рябоконь Микита; 202 група: Ярош Іван; 203 група:  Антіпов Олександр, Каменецький Марко; 221 група: Кравченко Катерина, Саленко Анастасія; 251 група: Горбатюк Дар’я, Колодченко Сергій; 252 група: Капшук Максим, Пінчук Максим;

351 група: Крижанівська Євгенія, Ядаменко Анатолій; 352 група: Мурга Марія, Ленська Єлизавета; 321 група: Бєлінська Каталіна, Драч Лілія;

451 група: Чакавий Ярослав, Ярошенко Максим; 452 група: Давиденко Дмитро, Утеченко Роман.

Заступник директора з ВР Інна ШЕЛАР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *