Зустріч з колишнім Генеральним конструктором ДП “Антонов”

Вчора, в в понеділок 25.09, відбулась онлайн-зустріч із колишнім Генеральним конструктором ДП АНТОНОВ, Героєм України, лауреатом Державної премії України, кавалером орденів Ярослава Мудрого, заслуженим діячем науки і техніки України, почесним громадянином м. Києва КІВОЮ Дмитром Семеновичем.
На зустрічі були присутні в.о директора коледжу Алла Адаменко, члени колективу, студенти всіх курсів спеціальності “Авіаційна та ракетно-космічна техніка”. Спікер – завідувач відділення виробництва авіаційних літальних апаратів Толстой Сергій.
Головний гість конференції працював на підприємстві більше 50 років, займав посади від провідного до Генерального конструктора. Під його керівництвом було створено ряд літаків, підписано важливі для історії фірми угоди.
Дмитро Семенович розказав про основні етапи своєї роботи на підприємстві, продемонстрував унікальні фотографії.
Дав змістовні відповіді на питання щодо поновлення виробництва після війни, програми імпортозаміщення, ролі технолога на сучасному авіабудівному виробництві.
Гість висловив думку щодо абсолютної необхідності орієнтування на сучасні західні підходи до налагодження серійного виробництва літаків, залучення молоді до роботи, стимулювання кадрів для успішної діяльності, вигідної всім учасникам процесу створення конкурентоспроможної продукції. Ряд коментарів також було отримано стосовно відновлення “Мрії” та перспектив розвитку ключових напрямків роботи підприємства.
Ряд студентів коледжу також отримали змогу напряму задати питання колишньому Генеральному конструктору, на які він дав цікаві відповіді. Одним із таких питань було “Який Ваш улюблений літак “Ан”? Не вагаючись, Дмитро Семенович назвав Ан-28, з якого почалася його діяльність на підприємстві. До речі, цей літальний апарат, пошкоджений окупантами в Гостомелі, проходить відновлювальні роботи і, сподіваємось, незабаром знову буде у небі.
Дякуємо Ківі Д. С. за участь у зустрічі і бажаємо міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *